Skip to main content

If you would like to volunteer or be part of our Jom Kurus Sekolah NGO pls contact us to visit cabaranjomkurus.com/sekolah.

Pn Syaza Lyana adalah seorang pakar pemakanan bertauliah berkelulusan sarjana muda pemakanan dan kesihatan komuniti (Bsc nutrition and community health) dari Universiti Putra Malaysia. Beliau pernah berkhidmat sebagai pakar dan penasihat pemakanan di beberapa syarikat swasta. Beliau kini adalah salah seorang pengasas JomSayHeart Nutrition Consultancy iaitu sebuah syarikat perunding pemakanan dan kesihatan di Malaysia.

Beliau berharap agar program Jom Kurus Sekolah dapat membantu menyelesaikan masalah obesiti dalam kalangan kanak-kanak seterusnya mendidik mereka agar lebih peka dan prihatin tentang pemakanan dan kesihatan sejak di awal usia.

Kepada mana-mana pakar pemakanan bertauliah yang berminat untuk bersama kami menjayakan program ini, anda dialu-alukan untuk menghubungi Pn Syaza @syalyana_nutritionist melalui whatsapp atau telefon 0172466009 atau layari cabaranjomkurus.com/sekolah untuk daftarkan diri anda sebagai sukarelawan atau wakil sekolah.

Leave a Reply